U bevindt zich hier: Services / Diensten » Strategie-, locatie- en vastgoedadvies voor bedrij » Voorbeeld van een locatiekeuzeproject voor een call center

Services / Diensten

 

Naam
Functie
Bedrijf
Tel.nr.
E-mail
 
+31 24-3790222

Kantoren

Voorbeeld van een locatiekeuzeproject voor een call center

  • Client: Een Amerikaanse multinationale software organisatie (uit de Fortune 500 lijst).
  • Opdracht: Het bepalen van een locatie met een hoge kwaliteit en laag risico profiel voor het zogenoemde ‘high-end enterprise global technical support center’ om ondersteunende technische diensten te leven voor Centraal & Oost Europa (een belangrijke groeimarkt) en aan bestaande Duitse en Franse klanten.
  • Project idee: Het project had twee hoofdfasen: 1) om de meest optimale locatie strategie te bepalen en 2) om een meer gedetailleerde locatie keuze uit te voeren. We zijn begonnen met het vaststellen van het project profiel, de locatie vereisten en een overzicht van mogelijke locaties. Daarna hebben we een locatieanalyse uitgevoerd en bezoeken afgelegd in 14 locaties in het gebied tussen de Baltische Staten, Rusland, Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Bulgarije, Turkije, Tunesië tot aan Marokko terwijl we ook gekeken hebben naar goedkopere alternatieven in Duitsland en Frankrijk. Met deze resultaten hebben we diverse scenario’s ontwikkeld, waaronder een ‘status quo’ of handhaving van de huidige situatie, een oplossing met één center en een oplossing met twee centra. Voor deze verschillende scenario’s hebben we de kosten per gesprek uitgerekend en een kwaliteit- en risicoanalyse uitgevoerd. De optie met één enkel centrum in een gebied met lagere kosten maar hoge kwaliteit had de voorkeur van onze klant.
  • Methode: Voor het gekozen scenario zijn 5 alternatieve locaties in Roemenië en Bulgarije in meer detail bekeken en geanalyseerd aan de hand van een gedetailleerde kosten- en kwaliteitsanalyse. Op verzoek van onze opdrachtgever hebben we uitgebreide bezoeken uitgevoerd naar de 5 meest belovende locaties op een zeer korte termijn. Tijdens deze bezoeken hebben gesprekken plaats gevonden met onder andere lokale overheden, werving- en selectiebureaus, branche organisaties, universiteiten, makelaars en andere call centers en/of support centers in het gebied. De beste twee locaties zijn daarna door een gezamenlijk team bestaande uit BCI en de opdrachtgever bezocht. 
  • Resultaat: Aan de hand van 10 specifieke functieprofielen waren we in staat om voor alle 5 finale locaties gedetailleerde en betrouwbare informatie te verkrijgen over de loonkosten en de beschikbaarheid van deze functies. Dit zorgde ervoor dat we een helder en transparant locatieadvies hebben kunnen geven. We hebben onze klant ook van advies voorzien hoe dit project in de ondernemingsraad te bespreken, hetgeen nog een gevoelig onderwerp was aangezien onze opdrachtgever graag onnodige onrust en negatieve persberichten wilde voorkomen. Met de nieuwe locatie kon onze opdracht-gever meer dan 30% besparen op de jaarlijks terugkerende operationele kosten.


Aanmelden nieuwsbrief

Buck Consultants International geeft een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief uit.

Wilt u ook op de hoogte blijven?
» Meld u aan voor de nieuwsbrief
» Lees de laatste nieuwsbrief

Experts