U bevindt zich hier: Services / Diensten » Supply chain analyses en logistiek advies » Projectmanagement en implementatie

Services / Diensten

 

Naam
Functie
Bedrijf
Tel.nr.
E-mail
 
+31 24-3790222

Kantoren

Projectmanagement en implementatie

Het ontwerp van de juiste logistieke keten-strategie is slechts één zijde van de medaille. Het verwezenlijken ervan is een andere. Veel veranderingen in de logistieke keten zijn gedoemd te mislukken door een gebrek aan visie, door het ontbreken van een implementatieplan of door slechte implementatieplanning.

Het laatste decennium heeft BCI zich verder ontwikkeld in het ondersteunen van implementatieprocessen. Dit geldt zowel voor ondersteuning in het strategisch proces van het ontwerp als bij de transities vanuit een fysiek netwerkperspectief.

Belangrijke vragen en te managen processen bij de implementatie van de logistieke keten zijn:

  • Hoe te implementeren? Welk soort organisatie, rol, team? Opeenvolging van activiteiten?
  • Wat zijn de risico's en hoe deze te verlagen?
  • Hoe verkopen wij het nieuwe concept aan directie en management?
  • Hoe past de supply chain-visie binnen de algemene bedrijfsstrategie?
  • Hoe beïnvloedt de herinrichting / implementatie andere processen en projecten zoals bijvoorbeeld IT? Hoe wordt timemanagement ingericht, inzet van middelen bepaald, budgetbewaking en risicomanagement beheerd?
  • Past de organisatiestructuur na implementatie bij de nieuwe situatie? Welke functies, processen? Hoe te komen tot een passende organisatiestructuur?
  • Hoe passen het nieuwe concept en de (nieuwe) organisatiestructuur binnen de bestaande prestatie indicatoren en KPI’s?
Een implementatieproces kan naar onze mening geen taak zijn van alleen externe adviseurs. BCI ondersteunt de klant in het implementatieproces met de ontwikkeling van een visie en bij het transitieproces. Deze ondersteuning kan vorm krijgen op verschillende niveaus in de organisatie en door verschillende rollen in de transitie (bijv. variërend van volledig projectmanagement tot coaching en deelname in stuurgroepen teneinde voortgang te bewaken en processen te evalueren).

De kracht van BCI ligt in het formuleren van een krachtige visie voor de logistieke keten én het kunnen implementeren van het nieuwe concept binnen het beschikbare budget en binnen de gewenste tijdsplanning. Dat alles is te danken aan de inzet van onze professionele, ervaren en pragmatische projectleiders.Aanmelden nieuwsbrief

Buck Consultants International geeft een aantal keer per jaar een digitale nieuwsbrief uit.

Wilt u ook op de hoogte blijven?
» Meld u aan voor de nieuwsbrief
» Lees de laatste nieuwsbrief

Experts